De Tip Top 5 van de Veluwezoom!

Bezoek de Veluwe, met als hoogtepunt de Veluwezoom! Jaarlijks verwelkomen we vele mensen die graag op pad willen in het Nationaal Park Veluwezoom bij Rheden. Speciaal voor jullie hebben we onze Top 5  met tips hoe je dit prachtige natuurgebied het beste kunt ontdekken! Dus ga op pad en ontdek de geheimen van de Veluwezoom!

To do Veluwe

5. Verken de Veluwe te voet

De makkelijkste manier om de Veluwezoom te verkennen is natuurlijk wandelend. Vanaf het Veluwetransferium Posbank starten verschillende routes door Nationaal Park Veluwezoom. Binnen 2 kilometer sta je al op de heuvels en omringt door prachtige heidevelden. Er zijn vier bewegwijzerde paaltjesroutes met start en einde bij het Veluwetransferium. Kies voor 2 – 4 – 5 of 9 kilometer. Wil je langer lopen, dan sluit je aan bij een andere paaltjesroutes bijvoorbeeld vanaf De Posbank.

Natuurlijk kan je ook heerlijk wandelen vanaf andere plekken aan de rand van het gebied. Bijvoorbeeld vanuit Dieren (NS-Wandelroute), Velp, Laag Soeren of Ellecom. Voor meer inspiratie klik hier.

Geschikt voor: iedereen (er is een rolstolvriendelijke wandelroute).
Duur: zelf te bepalen, van 1 uur tot de gehele dag.
Kosten: gratis
Reserveren: n.v.t.

To do Veluwe

4. Ga op pad met de herder

Wandel mee met de herder(in), de honden en de kudde Veluwse Heideschapen van de Rhedense Schaapskooi. In het rustige graastempo van de schapen lopen jullie over de heide rond de Posbank.  Lunchen gebeurt samen midden op de heide. Een dagje mee is een unieke ervaring en een mooie manier om de kudde financieel te steunen en hun voortbestaan te waarborgen.

Geschikt voor: iedereen (kinderen vanaf 12 jaar, omdat je ook door rustgebieden wandelt).
Duur: ca. 09.30 – 15.30 uur of halve dag.
Kosten: € 52,50 p.p. hele dag (halve dag € 32,50 p.p.)
Reserveren: reserveer hier. Let op, er is een maximum aantal plaatsen en vol = vol.

To do Veluwe

3. Ga fietsen!

Nationaal Park Veluwezoom is 5000 hectare aan natuurpracht. Het park is zeer afwisselend en heuvelachtig! Het hoogste punt ligt op 110 meter hoogte. Klimmen dus. Een makkelijke en leuke manier om veel te ontdekken in weinig tijd is met de (elektrische)fiets. Bij de VVV& Fietsverhuur krijgen we dagelijks de opmerking: elektrisch? Zo oud ben ik nog niet hoor! Ik kan prima zelf fietsen. Bijna al deze mensen komen vervolgens terug om de normale fiets om te wisselen voor eentje met trapondersteuning….

Met kinderen op pad? Kies dan voor de elektrische Gazelle Makki bakfiets of ouder en kind tandem. Zo fiets je samen dwars door de natuur.

Geschikt voor: iedereen.
Duur: zelf te bepalen, van 1 uur tot de gehele dag.
Kosten: €12 per fiets of € 25 per Ebike (kosten zijn per dag, 10:00 uur tot 17:00 uur).
Reserveren: klik hier. 

To do Veluwe

2. Verken de natuur op de mountainbike

De nieuwe mountainbike route is de manier om op een sportieve manier de natuur te verkennen! De route is maar liefst 47 km lang en kent 698 hoogtemeters!
Er zijn volop uitdagende klimmetjes, afwisseling van bos, stuifzand en uitgestrekte heidevelden. Je kan zelfs onderweg nog wild tegenkomen! Als je de 47 km toch wat aan de lange kant vindt, kan je ook een elektrische mountainbike huren of de route op verschillende plekken inkorten. Let op, een vignet is verplicht. Deze is te koop via de website van Natuurmonumenten of bij het Veluwetransferium Posbank. Mountainbike op de Veluwezoom is een must op deze lijst! Nog niet overtuigd? Krijg een impressie van de route via deze video 

Geschikt voor: Voor sportievelingen (niet geschikt voor de aller kleinste).
Duur: zelf te bepalen, van 1 uur tot de gehele dag.
Kosten:
– Vignet Natuurmonumenten (check de website)
– Huur mountainbike: € 25,- per dag of elektrisch voor € 30,- per dagdeel (hele dag € 45,-)
Reserveren: huren van een mountainbike kan via deze link

To do Veluwe

1. De VeluweScooter

Zonder twijfel de nummer 1 op onze lijst, de VeluweScooter. Op een elektrische scooter ontdek je super relaxed het Nationaal Park Veluwezoom en de Posbank. Er zijn 8 verschillende routes die je kan rijden. De medewerkers helpen mee een passende route te kiezen. Je hebt de scooters voor een dagdeel waarbij je ruim de tijd hebt om stops te maken bij eeuwenoude kastelen, gezellige horecaplekjes of prachtige vergezichten over de heide. De VeluweScooters zijn te huur in Rheden, Eerbeek, Dieren en Arnhem.

Lees hier hoe andere vakantiegangers dit uitje hebben ervaren! Ook in de hitte blijft scooter rijden heerlijk, lees hier de ervaringen! De Hoge Veluwe of de Veluwezoom? Lees hier de ervaringen van andere gasten. Heb je even ”zomaartijd” lees hier wat te doen. Starten vanaf een andere locatie? Lees hier de ervaringen in Eerbeek.

Geschikt voor: iedereen (voor kinderen zijn er speciale ouder-kindscooters).
Duur: Een dagdeel of te huur voor de gehele dag.
Kosten: € 30,- p.p. per dagdeel of € 55,- voor de gehele dag.
Reserveren: de VeluweScooters zijn populair dus wees er snel bij. Reserveren in Rheden of reserveren in Eerbeek, reserveren in Arnhem.

To do Veluwe