Teamtraining

Teambuilding is een ruim begrip. We denken graag met u mee voor een passend  teambuildingsprogramma. Als trainer of teamleider kun je een beroep doen op onze expertise omtrent teamvorming- en ontwikkeling als individueel leiderschap in een outdoor-setting.

das band

Werkwijze

- Sport & Spel
- Leerdoelen
- Positiviteit

null

Programma's

- Break
- Dagdeel
- Dag
- Meerdaagse

null

Referenties

- Trainers
- Organisaties

Teamtraining ‘Leren door Doen’

In onze Outdoortrainingen staat positiviteit en ‘leren door doen’ centraal . We bieden intensieve programma’s waarbij de deelnemers met gevarieerde in- & outdoor-activiteiten met elkaar in contact en gesprek gaan. De trainingen geven inzicht op het vlak van leiderschap, samenwerking en teamvorming. We leren de deelnemers meer over hun specifieke competenties en rollen (Belbin), waarmee zij hun team  en collega’s kunnen versterken en ondersteunen.

Ervaring deelnemers

Dank voor de leuke, boeiende en inspirerende middag die wij met de VVD-fractie gisteren hebben gehad. Het was relaxed, met leuke opdrachten waarbij wij op een andere manier, (dan de vergader en lobby-cultuur die de politiek met zich mee brengt), met elkaar hebben samengewerkt. Ook het herontdekken van dit bijzonder mooie deel van onze gemeente heeft ons erg aangesproken.
Nogmaals dank en natuurlijk veel succes met jullie mooie bedrijf!

Peter Oversteegen

Peter Oversteegen
- enthousiast
- positief
- flexibel
- gedreven
- team player

Werkwijze

Onze Teamtraining vinden plaats in de natuur: een uitdagende en ontspannen omgeving. Onze inspirerende outdoor-activiteiten maken ingesleten gedragspatronen zichtbaar en bewust.  Om uw doelstellingen te realiseren is een nabespreking van iedere oefening zinvol.  Peter Oversteegen zal als trainer/coach voortdurend de vinger aan de pols houden: hij observeert, stuurt bij en stelt de juiste vragen om zo een optimaal leereffect te creëren.

Peter Oversteegen heeft zijn sporen inmiddels ruim verdiend. Al ruim 35 jaar zet hij met zijn tomeloze enthousiasme binnen no time een positieve sfeer neer die aanstekelijk werkt.  “Na het jarenlange werken met groepen en vele trainingen durven we te zeggen dat wij na onze pedagogische opleiding hier erg veel ervaring in hebben. In de sport- en spelwereld worden we zelfs specialisten genoemd”

Ons werkgebied is bij voorkeur het Nationaal Park Veluwezoom bij Rheden. Centraal gelegen tussen Arnhem en Apeldoorn. We werken samen met diverse accommodaties; landgoed, conferentieoord, vakantiepark of restaurant. De omgeving is zeer geschikt voor meerdaagse teamtrainingen.
Op verzoek komen we ook naar andere locaties in het land.

De manager in beweging! Wij geloven dat het – letterlijk en figuurlijk – in beweging brengen van mensen een effectieve manier is van leren. Met “Leren door Doen” gebruiken we in- & outdoor activiteiten om leereffecten te bereiken.

Zonder doel geen succes. Samen met u (en teamleden) wordt vooraf het traject uitgezet. We denken mee naar een passend programma met de juiste opdrachten. Als werkgebied gebruiken we het liefst de natuur. Maar ook bij minder weer zijn er binnen in de zaal voldoende trainingsmogelijkheden.

Een mooie natuurlijke omgeving bevordert het leerproces. Onderwijskundige theorieën onderbouwen dat gestructureerde in- & outdooractiviteiten een krachtig middel zijn tot het veranderen van zowel bewustzijn als gedrag. Natuurlijk zijn onze activiteiten en oefeningen voor iedereen te doen. Conditie of lef spelen geen rol.

Referenties trainers 

Als zelfstandig universitair docent verzorg ik maatwerkopleidingen voor internationale bedrijven. Peter Oversteegen en zijn team organiseren al meer dan 10 jaar de buitentrainingen binnen deze opleidingen voor mij. De buitentrainingen bestaan uit spannende teamopdrachten, waarbij de deelnemers gericht feedback krijgen op hun effectiviteit als leider. De buitentrainingen zijn perfect georganiseerd met oog voor plezier, veiligheid en beleving. Iedere keer weer een topervaring!
Ir. E. Jeroen Sempel

Ik mag al vele jaren met Peter en zijn team werken als ik een buitentraining op het gebied van leiderschaps- en teamontwikkeling uitvoer. Zij ontzorgen mij volledig, zodat ik mij met volle aandacht op de groepsdynamiek en de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers kan richten. Alles is op tijd en goed geregeld en bij slecht weer spelen ze echt in op de omstandigheden, waardoor het ook dan goed te doen is om in de buitenlucht actief bezig te zijn en te kunnen leren. Peter is een zeer gewaardeerde collega die een stuk humor, positiviteit en gezelligheid inbrengt. Ik kan met hem op de achtergrond heel goed overleggen over wat er speelt in een groep en wat de volgende stappen met oefeningen kunnen zijn.
Hans Heyda, Centurio BV

Begin april een teambuildingsessie gedaan met Peter op de prachtige locatie bij Nationaal Park Veluwezoom. Peter neemt het team op ontspannen manier mee, zorgt dat iedereen on board is en middels sport- en spel wordt gewerkt aan teambuilding, zonder dat dit er dik bovenop ligt. Een leuke en leerzame dag die veel energie geeft.
Tim van Leeuwen, Nederlandse Spoorwegen

Geen enkele training is hetzelfde, iedere groep vraagt net iets anders, net een andere benadering. Peter weet als geen ander contact te maken met welke groep dan ook. Hierdoor legt hij al direct in het begin een belangrijke basis om maximaal te mogen profiteren van de combinatie van ‘leren door sport en spel’. Al jaren maak ik met plezier gebruik van de diensten van Peter en zijn gemotiveerde team. Dit zowel als korte interventie of als onderdeel van een langdurig leertraject. Of het nu een training, een opleiding of een teamcoachingstraject betreft, het element ervaringsleren (of wel leren door te doen) biedt zowel een ontspannen als intensieve en diepgaande ervaring voor mensen. Een ervaring die ze bij blijft doordat ze stevig geconfronteerd werden met hun eigen gedragspatronen. Een ervaring ook die altijd plezierig is, doordat diezelfde deelnemers de kans kregen om eigen gedragsalternatieven op te sporen en uit te proberen. Confrontatie en een succeservaring gaan daarmee hand in hand en zorgen voor een duurzame leerervaring. Het plezier en de gedeelde ervaring in de groep maken dat de interventies verder dragen dan enkel individuele ontwikkeling. Ook teamontwikkeling krijgt hierdoor een stevige boost.
Drs. Maaike Arends, Registerpsycholoog NIP/ Arbeid&Organisatie

Contact

Veluwe Actief
Veluwetransferium Posbank
Heuvenseweg 5a
6991 JE Rheden

T: 026 495 55 11
E: info@veluweactief.nl