Bezoek de Veluwe, met als hoogtepunt de Veluwezoom! Jaarlijks verwelkomen we vele mensen die graag op pad willen in het Nationaal Park Veluwezoom bij Rheden. Speciaal voor jullie hebben we onze Top 5  met tips hoe je dit prachtige natuurgebied het beste kunt ontdekken! Dus ga op pad en ontdek de geheimen van de Veluwezoom!

Voor actieve buiten-genieters is Veluwezoom een prima bestemming. Wandelen kan met GPS High-light routes, GPS Puzzelroutes of via het wandelknooppuntennetwerk.  Er ligt een uitdagende MTB-route en een uitgebreid netwerk van wandel-, fiets- en ruiterpaden. Fietsverhuur met (e) mountainbikes en allerlei andere soorten fietsen en informatie over de gehele regio vindt u in het Veluwetransferium Posbank.

Een vande opvallendste (en populairste) vervoersmiddelen in Nationaal Park Veluwezoom is toch wel de VeluweScooter. Een meer relaxte manier om met z’n tweeën of met een groep van deze prachtige omgeving te genieten is er niet.

Hier kunt u ook terecht met kinderen voor spannende speurtochten, vrolijke verjaarspartijtjes en avontuurlijke excursies.

Klik hier voor de Top 5!

Nationaal Park Veluwezoom
Nationaal Park Veluwezoom

De boswachters van Natuurmonumenten beheren de parkbossen met hun exotische bomen op de oude landgoederen Rhederoord, Beekhuizen en Heuven. Oude lanen en doorkijkjes worden hersteld en gebouwen gerestaureerd. In donkere naaldbossen worden open plekken gemaakt waar licht op de bodem kan vallen. Loofbomen, struiken en bosplanten ontkiemen op de open plekken en trekken insecten, vogels en zoogdieren aan. Dood hout blijft liggen omdat paddenstoelen en insecten er al snel bezit van nemen. Insecten zijn een lekker hapje voor zangvogels en kleine zoogdieren. Zo stimuleert Natuurmonumenten een dynamisch kringloopbos vol nieuw leven.

Natuurmonumenten is trots op dit mooie gebied. Ze doen ons uiterste best het in goede conditie te houden. Uw steun is daarbij hard nodig. Want waardevolle natuur zoals Nationaal Park Veluwezoom is allesbehalve vanzelfsprekend. Om de natuur in stand te houden is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Zo verdringen bomen en struikgewas de heide als Natuurmonumenten niets doet. Daarom grazen er in delen van het heidegebied Schotse Hooglanders en IJslandse paarden en natuurlijk de Rhedense Schaapskudde. Deze dieren zorgen voor een gevarieerd en soortenrijk bos- en heidelandschap.

Nationaal Park Veluwezoom