Veluwetransferium Posbank

Het Veluwetransferium Posbank is het begin- of eindpunt van een dagje Nationaal Park Veluwezoom. Het ligt in Rheden, ten oosten van Arnhem, aan de voet van de Posbank. Nabij Station Rheden.

Het Veluwetransferium Posbank bestaat uit het bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten, Brasserie Veluwezoom en het   activiteitenbureau VeluweActief. Daarnaast liggen in de directe omgeving de prachtige educatieve tuin van het IVN, bijenstal en schaapskooi Heuven van de Rhedense Schaapskudde. De perfecte uitvalsbasis voor een dagje op de Veluwe.

Veluwetransferium Posbank
Veluwetransferium Posbank

Het Bezoekerscentrum Veluwezoom

In Bezoekerscentrum Veluwezoom tref je een mooie expositie, leuke winkel voor al uw Veluwse Souvenirs en gezellige tekenhoek van Natuurmonumenten. In de kinderkuil kunnen kinderen verkleed als wild zwijn spelen en lekker lui op hun rug naar informatieve filmpjes kijken. Voor de zakelijke gast is er een sfeervolle vergaderruimte met alle faciliteiten om uw bijeenkomst tot een succes te maken.

Brasserie Veluwezoom

Voor een hapje en een drankje loop je door naar Brasserie Veluwezoom, waar je met mooi weer heerlijk buiten zit. In de naastgelegen boomgaard is een speeltuin vol gevarieerde speeltoestellen, geschikt voor alle kinderen, en is er de mogelijkheid om te picknicken. Voor de kinderen is er in het bos aan het begin van de groene wandelroute (langs de schaapskooi) ook een klim- en klauterpad.

Veluwetransferium Posbank
Veluwetransferium Posbank

Omgeving

Kom je vanaf de parkeerplaats aanlopen, dan zie je ook de educatieve tuin van Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN) al liggen. De tuin is vrij toegankelijk, evenals de bijenstal van imkersvereniging Arnhem en Velp. Op loopafstand ligt de Rhedense schaapskudde is een van de oudste nog bestaande kuddes met een monumentale potstal in Nederland.

Restaurants op loopafstand.

Aan de voet van de Posbank vind je het gezellige a la carte restaurant De Ruif en brochetterie De Deel. Ook de Houtplaats is op loopafstand en beschikt over een grote parkeerplaats. Voor een pannenkoek loop je naar Pannenkoekenhuis Strijland, vlakbij het treinstation in Rheden.

VVV & Fietsverhuur Rheden

In het Veluwetransferium Posbank tref je de VVV & Fietsverhuur Rheden waar je terecht kunt voor alle toeristische informatie over de Posbank en het Nationaal Park Veluwezoom. Je kunt er terecht voor fietskaarten, wandelkaarten en allerlei informatie over de bezienswaardigheden en attracties. Ontdek het Nationaal Park Veluwezoom en al zijn geheimen door zelf op pad te gaan. De fietsverhuur heeft een groot scala aan vervoersmiddelen of huur een GPS-systeem en ga zelf op pad.

De Veluwescooter
Op een elektrische éénpersoons scooters ontdek je de Posbank en de Veluwezoom, vanaf Rheden of Eerbeek. Je huurt de scooters voor 3 uur. De rijtijd van de tocht is ruim 1,5 uur, dus stop zo her en der bij eeuwenoude kastelen, gezellige horecaplekjes en geniet van de prachtige vergezichten over de heide.

Veluwetransferium Posbank
Veluwetransferium Posbank

VeluweActief | Oversteegen 

Veluwe Actief Oversteegen is hét activiteitenbureau van de Veluwe!
VeluweActief organiseert activiteiten voor particulieren, bedrijven, verenigingen, families en scholen vanuit het natuurgebied het Nationaal Park Veluwezoom.

Op verzoek komen we ook naar andere locaties of gebieden. Als het ons ligt, zijn we altijd buiten. Altijd actief, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. En wat het leuke is: ons enthousiasme werkt aanstekelijk.

Op de fiets, met de GPS of kruisboog, wat je maar wilt. Verwacht geen standaardprogramma, want we kijken altijd wat jullie het beste past. Ook qua budget. Voor ons telt maar één ding: dat jullie een onvergetelijke dag hebben!  Met onze activiteiten streven wij naar een optimale beleving van het Nationaal Park Veluwezoom en de Posbank, waarbij de belangen van mens, milieu, natuur, cultuur en erfgoed in het gebied gewaarborgd blijven. Met vestigingen op de Veluwe: Arnhem, Eerbeek, en Rheden maar ook in Nijmegen.