Veluwetransferium Posbank

Het Veluwetransferium Posbank is het begin- of eindpunt van een dagje Nationaal Park Veluwezoom. Het ligt in Rheden, ten oosten van Arnhem, aan de voet van de Posbank.

Het Veluwetransferium Posbank bestaat uit ons activiteitenbureau, het bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten en de Brasserie Veluwezoom. Daarnaast liggen in de directe omgeving de prachtige educatieve tuin van het IVN, bijenstal en schaapskooi Heuven. De perfecte uitvalsbasis voor een dagje op de Veluwe. Klik hier voor een impressie.

Veluwetransferium Posbank
Veluwetransferium Posbank

In Bezoekerscentrum Veluwezoom tref je een mooie expositie, leuke winkel en gezellige tekenhoek van Natuurmonumenten. In de kinderkuil kunnen kinderen verkleed als wild zwijn spelen en lekker lui op hun rug naar informatieve filmpjes kijken. Voor de zakelijke gast is er een sfeervolle vergaderruimte met alle faciliteiten om uw bijeenkomst tot een succes te maken.

Voor een hapje en een drankje loop je door naar Brasserie Veluwezoom, waar je met mooi weer heerlijk buiten zit. In de naastgelegen boomgaard is een speeltuin vol gevarieerde speeltoestellen, geschikt voor alle kinderen, en is er de mogelijkheid om te picknicken. Voor de kinderen is er in het bos aan het begin van de groene wandelroute (langs de schaapskooi) ook een klim- en klauterpad.

Veluwetransferium Posbank
Veluwetransferium Posbank

Voor meer informatie over recreatie in Nationaal Park Veluwezoom of het huren fietsen, steps of elektrische scooters ga je naar het VVV-Agentschap Rheden in hetzelfde gebouw.

Kom je vanaf het station of de parkeerplaats aanlopen, dan zie je ook de educatieve tuin van Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN) al liggen. De tuin is vrij toegankelijk, evenals de naastgelegen bijenstal van de imkersvereniging Arnhem en Velp.

Call Now Button