Over ons

Wie zijn wij?

Veluwe Actief maakt onderdeel uit van Sportieve Evenementen Peter Oversteegen v.o.f.  Een familiebedrijf opgericht in 1989 door Peter en Marjolein Oversteegen.
Met een enthousiast team organiseren wij recreatieve outdoor activiteiten voor particulieren, bedrijven, verenigingen, families en scholen. Onze thuisbasis is het prachtige natuurgebied Het Nationaal Park Veluwezoom bij Rheden; bekend van de Posbank. Op verzoek komen we naar andere locaties in het land.

Naast organisatiebureau zijn wij ook een VVV & Fietsverhuur. Vanuit het Veluwetransferium Posbank verhuren wij uiteenlopende (elektrische) vervoersmiddelen, geven wij toeristische informatie en verkopen diverse fietskaarten.
Voor onze activiteiten werken we samen met uiteenlopende locaties. Een aantal suggesties staan er op onze locatiepagina.

Ook in het Rijk van Nijmegen en Eerbeek zijn we een verhuurpunt gestart: Nijmegen Actief. & VeluweActief – Eerbeek.

 

We nemen iedereen graag mee om samen actief te zijn in de natuur in heel Nederland of daarbuiten.

Veelzijdig team

Met veel enthousiasme en een positieve inzet staan onze medewerkers voor alle groepen klaar. Families, collega’s, managers, vriendenclubs, scholen én toeristen.  We willen al onze gasten een onvergetelijke herinnering meegeven. Ons team deelt graag hun jarenlange ervaring met sport en spel én hun kennis van het de natuur en de omgeving.

Over ons
Over ons

Samenwerkingspartners

We werken samen met allerlei bedrijven en instanties via de Stichting Toeristisch Platform Zuid Oost Veluwezoom. Kijk op de website van de Veluwezoom voor informatie over de omgeving, toeristische locaties en evenementen. Daarnaast hebben wij een goed contact met tal van locaties aan de rand van het prachtige natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom tussen Apeldoorn en Arnhem. In het Rijk van Nijmegen verzorgen wij onze activiteiten onder de naam Nijmegen Actief in samenwerking met Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

Erkend leerbedrijf

Wij zijn gekwalificeerd als erkend leerbedrijf door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). We bieden stageplaatsen voor studenten van opleidingen als Sport & Outdoor, Eventmanagement en Toerisme & Recreatie van onder meer Astrum College, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Saxion Hogeschool Deventer en Helicon Velp.
Ook verzorgen we praktijklessen voor de opleiding Recreatie & Toerisme opleiding van het Astrum College in Arnhem/Velp.

Over ons
Over ons

Visie

Als het ons ligt, zijn we altijd buiten. Altijd actief, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. En wat het leuke is: ons enthousiasme werkt aanstekelijk. Want of je nu komt met je collega’s, vrienden of familie: in no-time gaan jullie samen aan de slag. Op de fiets, met de GPS of kruisboog, wat je maar wilt. Verwacht geen standaardprogramma, want we kijken altijd wat jullie het beste past. Ook qua budget. Voor ons telt maar één ding: dat jullie een onvergetelijke dag hebben! Als Veluwe Actief willen wij zorgen voor een optimale beleving van het Nationaal Park Veluwezoom en de Posbank, waarbij de belangen van mens, milieu, natuur, cultuur en erfgoed in het gebied gewaarborgd blijven. Als bewoners en gebruikers van het gebied willen wij ook onze verantwoordelijkheid nemen voor het in stand houden van de natuurwaarden. Vanuit deze visie wordt geprobeerd een win- win situatie te creëren voor alle belanghebbende partijen (natuur, recreant en ondernemers) in het gebied. Onze service gaat heel ver, we denken vooruit mee, maar zijn ook tijdens de activiteiten zo flexibel dat we waar mogelijk, service op maat bieden. Onze pech-onderweg service is van hoog niveau. Even bellen en we zoeken naar een oplossing. We repareren of vervangen materiaal.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Een deel van onze inkomsten schenken wij aan de terreineigenaren om hen te helpen bij het behoud van hun unieke en prachtige natuur- & cultuurgebieden (onder meer Vereniging Natuurmonumenten, Stichting Het Geldersch Landschap, Staatsbosbeheer, Landgoed Middachten, Stichting Behoud Brandtoren en Stichting Twickel). Wij zijn gecertificeerd voor het natuurzorgsysteem Support for Nature.

Over ons
Over ons

Veiligheid

Wij vinden veiligheid heel belangrijk. Onze instructeurs zijn vakkundig opgeleid met specialisatie in bijvoorbeeld mountainbiken en RSLA. We zijn BHV gediplomeerd en beschikken voor de schietactiviteiten over een wapenvergunning. Onze materialen worden zorgvuldig onderhouden. De fietsen, mountainbikes, tandems, ebikes, steppen en VeluweScooters worden onderhouden door een erkend fietsenmaker. Onze pech-onderweg service is van hoog niveau. Even bellen en we zoeken naar een oplossing. We repareren of vervangen materiaal.

Verzekering

Wij bieden onze activiteiten vrijblijvend aan. De deelnemers hoeven zich niet verplicht te voelen mee te doen aan een opdracht. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan hebben wij een aansprakelijkheidsverzekering. Als bedrijf zijn wij verzekerd bij Nationale Nederlanden. Op verzoek kunnen wij ons polisnummer geven en/of in contact brengen met onze verzekeringsagent.

Over ons
Over ons

Waar vindt u ons?

Ons kantoor is gevestigd in het Veluwetransferium Posbank op de Heuvenseweg 5a in Rheden.

In het Veluwetransferium treft u eveneens het Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten en Brasserie Veluwezoom. Daarnaast is er ook de VVV Rheden waar je terecht kunt voor alle toeristische informatie over het Nationaal Park Veluwezoom en omgeving. Naast een interactieve informatiepaneel kun je ook terecht voor fietskaarten, wandelkaarten en allerlei informatie over de bezienswaardigheden en attracties van de Posbank en omgeving.

Call Now Button