Over ons

Wie zijn wij?

Veluwe Actief maakt onderdeel uit van Sportieve Evenementen Peter Oversteegen v.o.f.  In 2019 bestaan we 30 jaar! Met een enthousiast team organiseren wij activiteiten voor particulieren, bedrijven, verenigingen, families en scholen vanuit het prachtige natuurgebied  Het Nationaal Park Veluwezoom als thuis- en uitvalsbasis.

Sinds 2015 zijn wij ook de uitdaging aangegaan om in het Rijk van Nijmegen voor iedereen mooie belevenissen aan te bieden: Nijmegen Actief.

We nemen iedereen graag mee om samen actief te zijn in de natuur.

Veelzijdig team

Onze medewerkers werken niet alleen voor het organisatiebureau Veluwe Actief | Sportieve Evenementen Peter Oversteegen v.o.f, maar verlenen ook hun diensten aan de VVV Rheden. Dit zorgt ervoor dat onze gasten goed worden geïnformeerd over alle recreatieve mogelijkheden. Maar ook de groepen die te gast zijn bij één van de tochten of activiteiten ervaren de meerwaarde van alle kennis die onze medewerkers hebben op gebied van natuur en omgeving.

Over ons
Over ons

Samenwerkingspartners

We werken samen met allerlei bedrijven en instanties via de Stichting Toeristisch Platform Zuid Oost Veluwezoom. Kijk op de website van de Veluwezoom voor informatie over de omgeving, toeristische locaties en evenementen. Daarnaast hebben wij een goed contact met tal van locaties aan de rand van het prachtige natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom tussen Apeldoorn en Arnhem. In het Rijk van Nijmegen verzorgen wij onze activiteiten onder de naam Nijmegen Actief in samenwerking met Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

Erkend leerbedrijf

Wij zijn gekwalificeerd als erkend leerbedrijf door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). We bieden stageplaatsen aan studenten Sport & Outdoor, Eventmanagement en Toerisme en recreatie van ROC A12, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Saxion Hogeschool Deventer. Hiernaast verzorgen wij praktijklessen voor de vakken Sport & Outdoor en Recreatie voor het ROC A12 in Arnhem.

Over ons
Over ons

Visie

Als het ons ligt, zijn we altijd buiten. Altijd actief, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. En wat het leuke is: ons enthousiasme werkt aanstekelijk. Want of je nu komt met je collega’s, vrienden of familie: in no-time gaan jullie samen aan de slag. Op de fiets, met de GPS of kruisboog, wat je maar wilt. Verwacht geen standaardprogramma, want we kijken altijd wat jullie het beste past. Ook qua budget. Voor ons telt maar één ding: dat jullie een onvergetelijke dag hebben! Als Veluwe Actief willen wij zorgen voor een optimale beleving van het Nationaal Park Veluwezoom en de Posbank, waarbij de belangen van mens, milieu, natuur, cultuur en erfgoed in het gebied gewaarborgd blijven. Als bewoners en gebruikers van het gebied willen wij ook onze verantwoordelijkheid nemen voor het in stand houden van de natuurwaarden. Vanuit deze visie wordt geprobeerd een win- win situatie te creëren voor alle belanghebbende partijen (natuur, recreant en ondernemers) in het gebied. Onze service gaat heel ver, we denken vooruit mee, maar zijn ook tijdens de activiteiten zo flexibel dat we waar mogelijk, service op maat bieden. Onze pech-onderweg service is van hoog niveau. Even bellen en we zoeken naar een oplossing. We repareren of vervangen materiaal.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Een deel van onze inkomsten schenken wij aan de terreineigenaren om hen te helpen bij het behoud van hun unieke en prachtige natuur- & cultuurgebieden (onder meer Vereniging Natuurmonumenten, Stichting Het Geldersch Landschap, Staatsbosbeheer, Landgoed Middachten, Stichting Behoud Brandtoren en Stichting Twickel). Wij zijn gecertificeerd voor het natuurzorgsysteem Support for Nature.

Over ons
Over ons

Veiligheid

Wij vinden veiligheid heel belangrijk. Onze instructeurs zijn vakkundig opgeleid met specialisatie in bijvoorbeeld mountainbiken en RSLA. We zijn BHV gediplomeerd en beschikken voor de schietactiviteiten over een wapenvergunning. Onze materialen worden zorgvuldig onderhouden. De fietsen, mountainbikes, tandems, ebikes, steppen en VeluweScooters worden onderhouden door een erkend fietsenmaker. Onze pech-onderweg service is van hoog niveau. Even bellen en we zoeken naar een oplossing. We repareren of vervangen materiaal.

Verzekering

Wij bieden onze activiteiten vrijblijvend aan. De deelnemers hoeven zich niet verplicht te voelen mee te doen aan een opdracht. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan hebben wij een aansprakelijkheidsverzekering. Als bedrijf zijn wij verzekerd bij Nationale Nederlanden. Op verzoek kunnen wij ons polisnummer geven en/of in contact brengen met onze verzekeringsagent.

Over ons
Over ons

Waar vindt u ons?

Ons kantoor is gevestigd in het Veluwetransferium Posbank op de Heuvenseweg 5a in Rheden.

In het Veluwetransferium treft u eveneens het Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten en Brasserie Veluwezoom. Daarnaast is er ook de VVV Rheden waar je terecht kunt voor alle toeristische informatie over het Nationaal Park Veluwezoom en omgeving. Naast een interactieve informatiepaneel kun je ook terecht voor fietskaarten, wandelkaarten en allerlei informatie over de bezienswaardigheden en attracties van de Posbank en omgeving.

Openingstijden

Wij zijn geopend van dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur (tijdens schoolvakanties ook op maandag). Ons kantoor is bereikbaar dinsdag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur. Tijdens feestdagen gelden aangepaste tijden.

Over ons
Call Now Button