Onbezorgd op pad

Pechservice
VeluweActief | Oversteegen in Rheden, Arnhem en Eerbeek & NijmegenActief heeft adequate pechhulp. Als je terug komt met een defect aan het gehuurde vervoersmiddel, zal dit meteen gerepareerd worden, indien mogelijk. Als reparatie niet mogelijk is krijg je een passend vervangend vervoersmiddel mee. Bij pech onderweg, bel VeluweActief (026 4955511) voor overleg. Wellicht kunnen we je telefonisch helpen met herstel of we komen ter plaatse repareren of vervangen het verhuurprodukt of halen de fiets, en wellicht de bestuurder ook, op. Tot maximaal – hemelsbreed 25km van onze verhuurlocaties.

Afkopen van het eigen risico bij schade aan het gehuurde vervoersmiddel:
Materiele schade aan gehuurde items dient u aan ons te vergoeden. Dit risico (zie B bij Schade) kunt u vooraf afkopen.  Het bedrag is afhankelijk van het vervoersmiddel:
Versnellingsfietsen: € 2,- per dag.
Elektrische vervoersmiddelen & mountainbikes: € 5,- per dag.
VeluweScooters: € 5,- per dag.

Grote fiets of juist klein, of andere wensen voor je fiets? 
Speciale wensen zoals een grote of kleine fiets, een helm te leen of wil je op een dag huren die we officicieel gesloten zijn?  Vermeld het op je reservering, bel even of stuur een mail.

Wat te doen bij schade en diefstal
Je gaat er natuurlijk niet van uit, maar het zal je maar overkomen dat je huurfiets stuk gaat of zelfs wordt gejat! In zo’n geval neem je contact op met VeluweActief | Oversteegen 026 4955511. Wat staat je verder te wachten?

Diefstal
Het gehuurde mag niet onbeheerd of on-afgesloten worden achtergelaten. Er is geen verzekering tegen diefstal.  Dus zet de fiets altijd op slot! Een extra kabelslot kun je op aanvraag lenen. Als de fiets toch gestolen wordt, dan ben je aansprakelijk voor de schade. Je moet in ieder geval aangifte doen van diefstal op het politiebureau. En ontvangt een rekening zoals terug te vinden is in de algemene voorwaarden.

Schade
A. Schade aan derden: Onze elektrische scooters zijn WA verzekerd met een eigen risico van € 175,-, d.w.z. als u schade rijdt aan derden wordt het schadebedrag vanaf € 175,- door de verzekeraar vergoed. Dus tot € 175,- wordt ten laste gelegd aan de bestuurder van het voertuig en dient door de bestuurder aan ons te worden voldaan. Is NIET af te kopen.

B. De materiele schade aan het gehuurde voertuig is niet verzekerd. Dat valt ook niet onder dekking van je eigen verzekering. Wanneer er sprake is van schade, wordt de bestuurder (of de huurder) daarvoor verantwoordelijk gesteld. En kan het bedrag behoorlijk oplopen. Dit is WEL af te kopen.

Afkopen van het eigen risico:
De materiele schade (B) kunt u vooraf afkopen voor een klein bedrag variërend per waarde van vervoersmiddel:
Versnellingsfietsen: € 2,- per dag.
Elektrische vervoersmiddelen: € 5,- per dag.
VeluweScooters: € 5,- per dag.