Mountainbike clinic op de Veluwe

Op zoek naar een sportief uitje en actieve middag voor uw bedrijfsuitje of vrijgezellendag? Kies voor een mountainbike clinic op de Veluwe!

Onze mountainbike-instructeurs helpen je daar graag bij. Een belangrijk onderdeel van mountainbiken is de controle over uw fiets. Met meer controle kun je veiliger en met meer plezier door de bossen biken. Onze clinic wordt aangepast op het niveau van de groep en is geschikt voor zowel de beginnende als ervaren mountainbiker. Je kunt bij ons ook de clinic volgen als je beschikt over een eigen mountainbike.

Er wordt gestart met een aantal basistechnieken. Afhankelijk van het niveau worden deze basistechnieken geoefend alvorens ze verder in de praktijk worden gebracht op onze uitdagende mountainbikeroute in het Nationaal Park Veluwezoom. Er is aandacht voor de diverse facetten van het mountainbiken, zoals onder meer remmen, schakelen, bochtentechniek, afdalen, klimmen, balans en obstakels. Na het oefenen van de technieken wordt er een route gereden, waarbij de onderdelen weer terugkomen. Onze instructeur stopt zo her en der om aanwijzingen en tips te geven.

Naast onze 29′-inch mountainbikes kunnen we een aantal deelnemers van de groep ook voorzien van een fatbike of een elektrische mountainbike. Wissel gedurende de tocht van fiets, zodat iedereen de kans heeft om de sensatie van de elektrische mountainbike en fatbike te ervaren. Voor degene met een iets mindere conditie blijkt de elektrische mountainbike ook een ware uitkomst.

Prijs€ 160,00 voor de instructeur voor max 10 personen, mountainbikes niet inbegrepen, per persoon extra € 15,-. Huur mountainbike: € 21,- p.p.
Aantal personenVanaf 5 personen mogelijk.
Startlocatie Veluwetransferium Posbank
LocatiesuggestiesVakantiedorp De Jutberg, Landgoed Groot Warnsborn, Bilderberg Wolfheze,
Tijdsduur2 uur - of langer tegen meerprijs van € 50,- per uur.

Meer mogelijkheden

  • Liever mountainbiken in het Rijk van Nijmegen? Bekijk de mogelijkheden op NijmegenActief.nl
Delen: Facebooktwitterlinkedinmail