Handboogschieten

Altijd een schot in de roos met Handboogschieten!
Op onze boogschietbaan bij het Veluwetransferium Posbank, waan je je in de wereld van Robin Hood en test jouw doelgerichtheid met boogschieten. Onder begeleiding van onze deskundige instructeur leer je op een veilige en verantwoorde manier de basistechniek van boogschieten. Na instructie ga je zelf aan de slag. Voor de beste schutters zijn er ludieke prijsjes.

Techniek

Het gaat er bij ons om, dat iedereen met een goed gevoel de baan verlaat. Lekker vaak geschoten en als het even kan, ook een aantal keren in de roos! Maar boogschieten is wel een echte sport. Met veel trainen is daar een veel hoger niveau mee te bereiken. Waar moeten die schutters dan allemaal op letten?

Er zijn de tien basistappen in het handboogschieten. Het is de bedoeling dat het geheel als een vloeiende beweging wordt uitgevoerd.

Van stap 1: De stand van je benen, tot de vingerplaatsing en plaatsen van de booghand en richten tot uiteindelijk het lossen…..

Combineer het met andere schuttersonderdelen.

Kruisboogschieten, buksschieten, blaaspijpschieten, en handboogschieten mogen we in Rheden organseren voor 18 jaar en ouder. In Arnhem kunnen we op ons eigen terrein al clinics aanbieden vanaf 16 jaar.  Laser Kleiduif schieten en Biathlonschieten, Reuze Katapult schieten of klootschieten.

Kinderen van partij?

Met onze kinderbogen (larp – met rubbernop) kunnen kinderen vanaf  8 jaar, met een beetje hulp van familieleden prima deelnemen aan een familiedag.

Verblijf je op een andere locatie op de Veluwe en wil je daar met je groep deze outdoor activiteit organiseren? Vraag naar de mogelijkheden voor zowel bedrijfsuitjes, groepsuitjes, familiedagen als vrijgezellendagen.

Prijs € 10,00 p.p. op basis van 15 personen. Minimumbedrag is € 150,- (bij boogschietbaan Veluwetransferium Posbank) Andere locaties startbedrag € 225,-.
Aantal personen Vanaf 5 personen
Startlocatie Veluwetransferium Posbank
Locatiesuggesties Landgoed Avegoor, Kasteel Engelenburg, Bilderberg Wolfheze, Landgoed Groot Warnsborn, Llanfarian,
Tijdsduur 1 uur
Inclusief Een klein prijsje voor de beste schutters
Bijzonderheden Bij regen zetten we de mastertent op en gaat het gewoon door, van onder de tent.

Meer mogelijkheden

  • Geschikt voor grote en kleine groepen.
  • Te combineren met Kruisboogschieten, Buksschieten, Blaaspijpschieten of Laser Kleiduiven Schieten.
  • Ga vooraf, halverwege of na afloop wat eten/drinken bij horecalocaties in de buurt.
  • In het geval van slecht weer zorgen wij voor een overkapping.
  • Cupidotest een gezamenlijke start waarbij het bruidspaar de Cupido test aflegt. Schieten ze raak? Daggasten kunnen daarna Boogschieten of Laser Kleiduifschieten terwijl het paar de bruidsreportage maakt.
Delen: Facebooktwitterlinkedinmail