Fietstocht over de Veluwe
Ontdek de prachtige natuur van de Veluwezoom. 

Geniet samen van een ontspannen fietstocht over de Veluwe. Laat je verrassen door de enorme diversiteit.
Je start vanaf het Veluwetransferium Posbank in Rheden.

De fietsknooppunten

De fietsknooppunten brengen je natuurlijk door de bossen maar ook langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen en zo ontdek je de grootse natuur van misschien wel het mooiste fietsgebied van Nederland. De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland en kent het een enorme variatie aan natuur en landschappen. In dit gebied liggen twee Nationale Parken, de Hoge Veluwe en de Veluwezoom, beide beroemd om hun natuurschoon.

Leuke dorpjes

De dorpjes aan de rand van de Veluwe zijn ook een bezoekje waard, je kunt de IJssel nog over met één van de pontjes om naar Hanzestad Doesburg of het kleinste stadje van Nederland Bronkhorst te fietsen. Of fiets een route met het thema Gelders Arcadië, de landgoederenzone door de gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden, Rozendaal en Wageningen. Met bijvoorbeeld Kasteel Middachten, Kasteel Rosendael en Biljoen.

Enkele highlights van de Veluwezoom

Emmapiramide, Wildobservatiepunten De Elsberg en Herikhuizen, Zweefvliegcentrum Terlet, de pontjes, Posbank, Paarse Heide in augustus, bezoekerscentrum Veluwezoom, de kans om wilde Zwijnen, Herten, Reeën, Schotse Hooglanders, IJslanders of nog veel meer wilde dieren te treffen.

Fietshuur

Voor elk wat wils: We hebben verschillende huurfietsen, met en zonder trapondersteuning: comfortabele versnellingsfietsenmoderne elektrische fietsen tandems, elektrische tandems en (kinder)mountainbikes. Er zijn ook kinderzitjes voor achterop de fiets (vanaf circa 2 jaar).

Wil je een fiets huren? Reserveer hem direct online
Prijs € 12,- per fiets € 25,- per ebike
Aantal personen Vanaf 1 persoon
Startlocatie Veluwetransferium Posbank in Rheden
Tijdsduur --
Inclusief versnellingsfiets

Meer mogelijkheden

  • Combineer met één van onze groepsactiviteiten (Boogschieten, Reuze Katapult Schieten)
  • Ga op pad met onze enthousiaste gids. Meerprijs € 175,-
  • TIP: bestel een picknicklunch of reserveer een tafeltje onderweg bij één van de gezellige restaurantjes.