Dagje met de herder

Wandel mee met de herder(in), de honden en de kudde Veluwse Heideschapen van de Rhedense Schaapskooi en geniet van de natuur. We lopen in het tempo van de schapen; Ze grazen geregeld, dus we staan/zitten ook wel eens stil. De tocht gaat door het Nationaal Park Veluwezoom en wij treden ook buiten de gebaande wandelpaden, bijv. over veepaden en door de heide. Je krijgt een goed beeld van het werk van een schaapherder en de unieke band tussen honden en schapen. Je vertrekt om 09.30 uur vanaf de kooi bij Rheden en loopt mee tot ca. 15.30 uur. Lunchen doen we samen op de heide.
Een dagje mee is een unieke ervaring en een mooie manier om de kudde financieel te steunen en hun voortbestaan te waarborgen.

Kinderen mee?
Hou er rekening mee dat de kinderen goed kunnen wandelen en dat ze op bepaalde plekken in het natuurgebied rustig en stil moeten kunnen zijn.  Ieder kind is verschillend en daarom hanteren we geen strikte minimumleeftijd, maar ons advies is vanaf 10-12 jaar.

Een halve dag
Alleen een ochtend meewandelen met de herder kan ook. Je wandelt mee tot aan de lunch en loopt dan op eigen gelegenheid terug. Denk aan eigen meegebrachte lunch of ga gezellig lunchen bij één van de restaurants nabij het Veluwetransferium.

Maatregelen COVID-19 (Corona)
Dit arrangement wordt aangeboden met inachtneming van een Corona protocol.

Data 2021
Zaterdag 15 mei (VOLGEBOEKT)
Vrijdag 28 mei

Vrijdag 4 juni
Donderdag 24 juni

Zaterdag 10 juli
Vrijdag 16 juli

Donderdag 5 augustus
Zaterdag 14 augustus
Vrijdag 20 augustus

Zaterdag 4 september
Donderdag 9 september
Zaterdag 25 september

in de wintermaanden zijn er geen Dagjes met de Herder

Prijs € 52,50 p.p. hele dag (halve dag € 32,50 p.p.)
Aantal personen vanaf 2 personen
Startlocatie Schaapskooi Heuven in Rheden
Tijdsduur ca. 6 uur
Inclusief ontvangst koffie/ thee en lunch (alleen bij hele dag)
Bijzonderheden Minimaal 2 en maximaal 15 deelnemers. Bij (hevige) regen gaan we gewoon de heide op! Alleen bij extreme hitte kan de herder besluiten te vervroegen of te annuleren.

Meer mogelijkheden

  • Je kunt ook alleen een ochtend mee wandelen (exclusief lunch).
Delen: Facebooktwitterlinkedinmail