Dagje met de herder

Wandel mee met de herder(in), de honden en de kudde Veluwse Heideschapen van de Rhedense Schaapskooi en geniet van de natuur. We lopen in het tempo van de schapen; Ze grazen geregeld, dus we staan/zitten ook wel eens stil. De tocht gaat door het Nationaal Park Veluwezoom en wij treden ook buiten de gebaande wandelpaden, bijv. over veepaden en door de heide. Je krijgt een goed beeld van het werk van een schaapherder en de unieke band tussen honden en schapen. Je vertrekt om 09.30 uur vanaf de kooi bij Rheden en loopt mee tot ca. 15.30 uur. Lunchen doen we samen op de heide.
Een dagje mee is een unieke ervaring en een mooie manier om de kudde financieel te steunen en hun voortbestaan te waarborgen.

Kinderen mee?
Hou er rekening mee dat de kinderen goed kunnen wandelen en dat ze op bepaalde plekken in het natuurgebied rustig en stil moeten kunnen zijn.  Ieder kind is verschillend en daarom hanteren we geen strikte minimumleeftijd, maar ons advies is vanaf 10-12 jaar.

Een halve dag
Alleen een ochtend meewandelen met de herder kan ook. Je wandelt mee tot aan de lunch en loopt dan op eigen gelegenheid terug. Denk aan eigen meegebrachte lunch of ga gezellig lunchen bij één van de restaurants nabij het Veluwetransferium.

Maatregelen COVID-19 (Corona)
De Dagjes worden aangeboden met inachtneming van een Corona protocol.

Data 2020
Zaterdag 9 mei = vervallen vanwege COVID-19 maatregel
Vrijdag 29 mei

Vrijdag 5 juni
Donderdag 25 juni

Zaterdag 11 juli = 4 plekjes vrijgekomen (reserveren kan t/m 9 juli a.s.)
Vrijdag 17 juli = VOLGEBOEKT

Donderdag 6 augustus
Zaterdag 15 augustus = VOLGEBOEKT
Vrijdag 21 augustus

Zaterdag 5 september
Donderdag 10 september
Zaterdag 26 september

Prijs € 50,- p.p. hele dag (halve dag € 30,-p.p.)
Aantal personen vanaf 2 personen
Startlocatie Schaapskooi Heuven in Rheden
Tijdsduur ca. 6 uur
Inclusief ontvangst koffie/ thee en lunch (alleen bij hele dag)
Bijzonderheden Minimaal 2 en maximaal 15 deelnemers. Bij (hevige) regen gaan we gewoon de heide op! Alleen bij extreme hitte kan de herder besluiten te vervroegen of te annuleren.

Meer mogelijkheden

  • Je kunt ook alleen een ochtend mee wandelen (exclusief lunch).
Delen: Facebooktwitterlinkedinmail
Call Now Button