Dagje met de herder

Wandel mee met de herder(in), de honden en de kudde Veluwse Heideschapen van de Rhedense Schaapskooi en geniet van de natuur. We lopen in het tempo van de schapen; Ze grazen geregeld, dus we staan/zitten ook wel eens stil. De tocht gaat door het Nationaal Park Veluwezoom en wij treden ook buiten de gebaande wandelpaden, bijv. over veepaden en door de heide. Je krijgt een goed beeld van het werk van een schaapherder en de unieke band tussen honden en schapen. Je vertrekt om 09.30 uur vanaf de kooi bij Rheden en loopt mee tot ca. 15.30 uur. Lunchen doen we samen op de heide.
Een dagje mee is een unieke ervaring en een mooie manier om de kudde financieel te steunen en hun voortbestaan te waarborgen.

Kinderen mee?
Hou er rekening mee dat de kinderen goed kunnen wandelen en dat ze op bepaalde plekken in het natuurgebied rustig en stil moeten kunnen zijn.  Ieder kind is verschillend en daarom hanteren we geen strikte minimumleeftijd, maar ons advies is vanaf 10-12 jaar.

Een halve dag
Alleen een ochtend meewandelen met de herder kan ook. Je wandelt mee tot aan de lunch en loopt dan op eigen gelegenheid terug. Denk aan eigen meegebrachte lunch of ga gezellig lunchen bij één van de restaurants nabij het Veluwetransferium.

Data 2022
Zaterdag 14 mei
Vrijdag 27 mei

Vrijdag 3 juni
Donderdag 23 juni

Zaterdag 9 juli
Vrijdag 15 juli

Donderdag 4 augustus
Zaterdag 13 augustus
Vrijdag 19 augustus

Zaterdag 3 september
Donderdag 8 september
Zaterdag 24 september

In de wintermaanden zijn er geen Dagjes met de Herder.

Prijs € 52,50 p.p. hele dag (halve dag € 32,50 p.p.)
Aantal personen vanaf 1 persoon
Startlocatie Schaapskooi Heuven in Rheden
Tijdsduur ca. 6 uur
Inclusief ontvangst koffie/ thee en lunch (alleen bij hele dag)
Bijzonderheden Er wandelen minimaal 2 en maximaal 15 deelnemers mee. Bij (hevige) regen gaan we gewoon de heide op! Alleen bij extreme hitte kan de herder besluiten te vervroegen of te annuleren.

Meer mogelijkheden

  • Je kunt ook alleen een ochtend mee wandelen (exclusief lunch).
Delen: Facebooktwitterlinkedinmail