Dagje met de herder

Wandel mee met de herder(in), de honden en de kudde Veluwse Heideschapen van de Rhedense Schaapskudde en geniet van de natuur. We lopen in het tempo van de schapen; Ze grazen geregeld, dus we staan/zitten ook wel eens stil. De tocht gaat door het Nationaal Park Veluwezoom en wij treden ook buiten de gebaande wandelpaden, bijv. over veepaden en door de heide. Je krijgt een goed beeld van het werk van een schaapherder en de unieke band tussen honden en schapen. Om 09.30 uur is de ontvangst met koffie/thee  bij de kooi in Rheden. Om ca. 15.30 uur zijn we terug. Lunchen doen we samen op de heide.
Een dagje mee is een unieke ervaring en een mooie manier om de kudde financieel te steunen en hun voortbestaan te waarborgen.

Kinderen mee?
Hou er rekening mee dat de kinderen goed kunnen wandelen en dat ze op bepaalde plekken in het natuurgebied rustig en stil moeten kunnen zijn.  Ieder kind is verschillend en daarom hanteren we geen strikte minimumleeftijd, maar ons advies is vanaf 10-12 jaar.

Groepsgrootte
Reserveren kan voor één tot zes personen. Bij 15 inschrijvingen is het Dagje volgeboekt.
Ben je met meer dan 6 personen, dan overleggen we met de Rhedense Schaapskudde of een aparte datumafspraak mogelijk is (periode mei t/m september).

Een halve dag
Alleen een ochtend meewandelen met de herder kan ook. Je wandelt mee tot aan de lunch en loopt dan op eigen gelegenheid terug. Denk aan eigen meegebrachte lunch of ga gezellig lunchen bij één van de restaurants nabij het Veluwetransferium.

Data 2023
Je kunt reserveren voor één van de volgende data:
zaterdag 13 mei = VOLGEBOEKT
vrijdag 19 mei
vrijdag 26 mei

zaterdag 3 juni
donderdag 22 juni

zaterdag 8 juli
vrijdag 14 juli
zaterdag 29 juli

donderdag 3 augustus
zaterdag 12 augustus
vrijdag 18 augustus

zaterdag 2 september
donderdag 7 september
zaterdag 23 september

Prijs € 60 p.p. hele dag (halve dag € 45,- p.p.)
Aantal personen vanaf 1 persoon
Startlocatie Schaapskooi Heuven in Rheden
Tijdsduur ca. 6 uur
Inclusief ontvangst koffie/ thee en lunch (alleen bij hele dag)
Bijzonderheden Er wandelen minimaal 2 en maximaal 15 deelnemers mee. Bij (hevige) regen gaan we gewoon de heide op! Alleen bij extreme hitte kan de herder besluiten te vervroegen of te annuleren.

Reserveren

Wil je reserveren? Boek de datum hier 
Na de boeking ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische informatie