Dagje Doesburg

Het is zeer de moeite waard om eens een dagtrip te plannen met Doesburg als bestemming. Combineer je fietstocht met een GPS puzzeltocht door het mooie oude stadscentrum van deze Hanzestad.

Doesburg: Hanzestad
Doesburg is een van de zeven Hanzesteden gelegen aan de IJssel, in de provincie Gelderland. Het middeleeuwse stratenpatroon is nog bijna helemaal in tact en de stad telt zo’n 150 beschermde monumenten. Doesburg kreeg al in 1237 stadsrechten, wat 60 jaar eerder is dan Amsterdam! Een poos lang had het een belangrijke economische en bestuurlijke functie. In 1974 is de stad aangewezen als een “beschermd stadsgezicht”. Omdat het een vestingstad was, was uitbreiding heel lang niet mogelijk. Misschien is dat een reden dat het altijd zo klein gebleven is. Maar juist dat kleine is wat de stad zijn charme geeft.

Fietstocht vanaf Veluwetransferium Posbank

Ga er op de fiets heen (ook veel moois te zien, leuk met het pontje de IJssel oversteken)en parkeer deze naast het terras van Restaurant De Kade van Stadshotel Doesburg voor een kopje koffie. Laat de fiets even staan wandel door het centrum met de GPS puzzeltocht. Een heel leuke manier om het centrum te ontdekken! En bij terugkomst laat je je natuurlijk verwennen met een heerlijke lunch. Om vervolgens nog een prachtige tocht terug te maken naar het Veluwetransferium Posbank.

Een aantal dagen verblijven in Doesburg kan in het prachtige Stadshotel Doesburg. Een vaartochtje hun sloep is zeker aan te bevelen!

Nog meer doen?

In juli is het Doesburg Binnenste Buiten. De hele dag bruist het dan in de binnenstad van Doesburg door dit jaarlijks terugkerende evenement vol straattheater, muziek, dans en nog veel meer.

Klik hier voor de top 10 aan bezienswaardigheden van Doesburg!

In het stadje zijn ook verschillende winkels te vinden. Leuk is de snoepwinkel “Lekkers en Zo“, waar oudhollandse snoepwaren vanuit de pot worden verkocht. Je maakt het een keuze uit wat je wil en krijgt het dan mee in een papieren zak!

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer is Doesburg bereikbaar via de stations van Dieren, Doetinchem of Arnhem, waar je over kunt stappen op lijn 26, 27 of 29. Het handigste is als je dan uitstapt bij bushalte Meipoort.
Je kunt ook met de auto gaan. In de binnenstad zijn er parkeerplaatsen en een aantal parkeergarages, wel allen betaald. In de buurt van het centrum vind je de gratis parkeerplaats De Bleek.
Maar met de fiets / ebike of VeluweScooter vanaf Veluwetransferium Posbank is zeker ook de moeite waard!

Prijs € 25,00 per GPS geschikt voor ca. 5 personen
Aantal personen 1-50
Startlocatie Start bij Veluwetransferium Posbank of Stadshotel Doesburg
Tijdsduur 1,5 uur

Meer mogelijkheden

  • Ook een mooie aanrader voor vergaderbijeenkomsten met een energie break tussendoor.
  • Een mooie omgeving maakt het compleet, neem voor advies contact op!