Veluwe Actief wint de Global Goals Award 2022

 In Nieuws

Wat zijn we trots!

 

Veluwe Actief werkt met hun concept aan maar liefst acht van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen. Reden voor wethouder Paul Hofman om Veluwe Actief in het zonnetje te zetten.

WAT ZIJN DE GLOBAL GOALS EIGENLIJK?
De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs – Sustainable Development Goals) zijn door de Verenigde Naties vastgesteld als nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Ze worden gepromoot als de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Er zijn 17 doelstellingen en 169 onderliggende targets om deze doelen te realiseren.

“Ik vind het mooi dat we deze prijs hebben gewonnen”, zegt Peter Oversteegen. Het is een erkenning dat Veluwe Actief verder denkt dan het verhuren van fietsen en het organiseren van vrije tijdsactiviteiten.

We zijn actief in het meedenken over het behoud van natuur- en cultuurgebieden.
Zo schenkt Veluwe Actief een deel van de inkomsten aan terreineigenaren om hen te helpen bij het behoud van natuur- en cultuurgebieden. Veluwe Actief draagt bij aan het stimuleren van gezond bewegen, onderwijs, natuurbescherming en versterking van de lokale economie door de inzet van lokale partners. Al ruim 20 jaar zijn Peter en Marjolein actief in het bestuur van de Stichting Toeristisch Platform Zuid Oost Veluwezoom en werken daarmee samen met z’n 70 ondernemingen.

Het bedrijf is gekwalificeerd als erkend leerbedrijf en biedt stageplaatsen voor studenten van diverse opleidingen.

“Het is een stuk waardering voor ons werk”.

Global goals rheden

Global Goalsvlag wappert bij Veluwe Actief