Middachten in Kerstsferen

 In Nieuws

Kerst op kasteel Middachten is elk jaar een bijzondere belevenis. Geurende kerstbomen, bloemdecoraties, brandende haardvuren, honderden kaarsjes in de vensters van het kasteel, een kleinschalige kerstmarkt en live muziek zorgen voor een ultieme kerstsfeer. Daarbij is de lichtjeswandeling in de tuinen terug van weggeweest. Dit jaar is kerst op kasteel Middachten te bezoeken van 11 t/m 15 december 2019.

Kasteel in kerstsfeer
Het kasteel wordt in kerstsfeer gebracht door bloemist/decorateur Sjacco Gerritsen en zijn medewerkers. Zij toveren het kasteel om tot een flonkerend kerstjuweel. In alle kamers zijn versierde kerstbomen en decoraties met verse bloemen te bewonderen. De tafel in de eetkamer wordt gedekt met servies uit de collectie van de familie en overal branden de haarvuren.

Kleinschalige, intieme kerstmarkt
In het onderhuis van het kasteel en in de twee bijgebouwen verkopen standhouders kerstartikelen,  handgemaakte kunst- en streekproducten, serviesgoed, kleding en meer. Ook wordt er jam en wildpaté van eigen landgoed verkocht. Tussendoor kan een drankje of hapje genuttigd worden op het voorplein of in het onderhuis van het kasteel. Verder kunnen bezoekers op het voorplein op de foto met de kerstman, een wens voor 2020 in de wensboom hangen of een broodje bakken boven het vuur.

Lichtjeswandeling
Als het donker wordt, ontbranden in de kasteeltuinen honderden kaarsjes en kan een sfeervolle wandeling worden gelopen. Onderweg wordt u verrast door een pratende boom, een verhalenverteller en een muzikant.

Tijden:
11 t/m 14 december: 12.00-20.00 uur , 15 december: 12.00-19.00 uur.
De lichtjeswandeling in de tuinen kan van 11 t/m 14 december gelopen worden op elk gewenst tijdstip tussen 17.00 en 20.00 uur (laatste toegang om 19.00 uur) en op 15 december tussen 17.00 en 19.00 uur (laatste toegang om 18.00 uur). Duur wandeling: circa 30 tot 45 minuten. Overdag zijn de tuinen gesloten.

Entreeprijs:
Individueel:
Kasteel & voorplein: 10 euro p.p., kinderen t/m 12 jaar 5 euro p.p.
Kasteel, voorplein & lichtjeswandeling: 12 euro p.p., kinderen t/m 12 jaar 5 euro p.p.
Tickets kunnen aan de kassa worden gekocht, vooraf reserveren is niet mogelijk.

 

Kijk op deze site voor meer informatie:
https://www.middachten.nl/11-t-m-15-dec-middachten-in-kerstsferen/

 

Leave a Comment