Activiteitenkalender VeluweActief.nl

 In
1 februari 2018
 • Première WILD - film over de Veluwe
  1 februari 2018

  In WILD vertelt de Veluwe zelf haar verhaal: ontstaan in de ijstijd en gegroeid naar een groots natuurgebied met een rijke verscheidenheid aan leven. We zien de Veluwe in al haar schoonheid en met alle uitdagingen die de seizoenen voor de dieren met zich meebrengen. Van de wilde zwijnen, de eekhoorns en de vossen die op zoek gaan naar eten, tot de spectaculaire vechtpartijen van de edelherten en de jacht van de buizerd. Zo wordt de diversiteit van de omgeving prachtig in beeld gebracht.

  Fiets zelf in deze prachtige omgeving met dit ebike arrangement! 

  Bekijk meer details
28 februari 2018
 • Voorjaarskriebels - leuks en lekkers rondom Veluwetransferium Posbank
  28 februari 2018 @ 12:30 - 18:00
  Veluwetransferium Posbank, Heuvenseweg 5A, 6991 JE Rheden, Nederland

  Tegen de laatste dag van februari beginnen we de voorjaarskriebels te krijgen… We willen naar buiten! Op pad in de natuur. Best uitdagend, want de sneeuw is nog maar net gesmolten en de IJsheiligen zijn nog 3 maanden van ons verwijderd!

   Start bij het Veluwetransferium Posbank (met poffertjes of frietjes)

  Met een speurtocht Schaapskooi, om te kijken naar de lammetjes die net geboren zijn!

  Onderweg maak je nog een tussenstop bij de Boogschietbaan en je eindigt met een heerlijke warme chocomelk met iets lekkers of een eenvoudige dagschotel.

  De speurtocht: Voor de kleintjes is er Brammetje het lammetje, vanuit het bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten. Vanaf 10 jaar ga je natuurlijk met lopen met een GPS-schapenspeurtocht.

  Vanaf € 20,- per persoon. 

  Bekijk meer details
25 maart 2018
 • Lammetjesdag Rhedense Schaapskudde
  25 maart 2018

  Eenmaal per jaar wordt op de zondag waarop de zomertijd ingaat op de schaapskooi de inmiddels traditionele Lammetjesdag georganiseerd. Er is van alles te doen bij de kooi. Het is een gezellige drukte.
  Doel van de dag is het inzamelen van geld voor de instandhouding van De Kudde. Bezoekers zijn welkom tussen 10 en 16 uur. De toegang is gratis.

  Voor alle activiteiten, kijk op de site van de Rhedense Schaapskudde: http://schaapskudde.nl/lammetjesdag/

  Bekijk meer details
16 juni 2018
 • Schaapsscheerdersfeest Rheden
  16 juni 2018

  Op de 3de zaterdag in juni is in het centrum van het dorp Rheden het Schaapscheerdersfeest. Op deze dag komt De Kudde van de kooi naar het dorp om te worden geschoren. Dat scheren gebeurt nog op ambachtelijke wijze, met een herdersschaar.

  In het dorp is een braderie waarbij het schapenscheren centraal staat. Wij hebben ook een kraam; tegenover het schaapscheren. Kom langs voor informatie of zo maar een praatje. Je kunt je aanmelden als donateur. Ook kun je er leuke schapenspullen kopen.

  Het schaapscheerdersfeest wordt elke 3de zaterdag in juni gehouden in het centrum van Rheden en wordt georganiseerd door Stichting Brebo.

  Bekijk meer details